Volledig scherm
PREMIUM
Geheel in stijl gekleed zetten de mannen van het Hill Billy Schützenfeldfest de meiboom op in het centrum van Lonneker. © Emiel Muijderman

Niets hoeft, alles mag op het Hill Billy Schützenfeldfest in Lonneker

LONNEKER - Een Beierse meiboom op het dorpsplein, de dj in een boomhut, een oude dame die meedoet aan het vogelschieten. Het kan allemaal op het Hill Billy Schützenfeldfest in Lonneker. „Je ziet mensen denken: wat een gekkigheid.”

Ze zaten met een stel vrienden bij elkaar te praten over vroeger. Over toen ze zelf jong waren en in Lonneker van alles en nog wat te doen was. „Fladderschieten, spijkerbroekhangen, touwtrekken, met een bootje op de vijver”, noemen Hans Koier en Laurens Bombeld op. „We zaten bij de Katholieke Plattelandsjongeren, daar was elk weekend wat. Ook de Vereniging Koninginnedag Lonneker organiseerde activiteiten.” Wat ruim dertig jaar geleden kon in het dorp, moest nu ook weer kunnen, dachten de vijftigers. „We willen iets doen voor de jeugd, vanuit onze goede herinneringen, in die geest van vroeger. Toen we het uitrolden, zeiden we al snel: laten we het voor het hele gezin doen.”