Volledig scherm
De Cronjéstraat. Het tweede huis van rechts, was het huis van het vluchtelingengezin © Frank Timmers

Nog eens drie arrestaties na mishandeling van vluchtelingengezin in Enschede

ENSCHEDE - De politie heeft dinsdagmiddag-en avond nog eens drie mensen aangehouden vanwege de mishandeling van een gezin in de Enschedese wijk Dolphia. De drie hebben zichzelf op het bureau gemeld. Eerder op de dag deed de politie al drie arrestaties in verband met de mishandeling van een Syrisch gezin in de wijk op 7 mei.

De drie aangehouden personen zijn een 27-jarige man, een 44-jarige man en een 34-jarige vrouw, allen afkomstig uit Enschede. Eerder dinsdag werden al twee vrouwen van 18 en 33 jaar oud aangehouden, samen met een man van 35 jaar oud. De 18-jarige vrouw is inmiddels weer in vrijheid gesteld, zo laat de politie weten. Na de drie eerste arrestaties van dinsdag liet de politie al weten meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

Ruzie om bal

Het incident op dinsdag 7 mei ontstond op het Transvaalplein in Enschede. Bij het voetballen kregen kinderen ruzie om een bal, waarna een groep van zo’n twintig personen verhaal ging halen bij de woning van het Syrische gezin aan de Cronjéstraat. Een aantal belagers zou ook stokken hebben gehad. Een deel van de groep ging het huis binnen en haalde de Syrische man en vrouw naar buiten, waarop ze werden mishandeld. Op welke manier heeft de politie niet bekend gemaakt.

Sms-bom

Bij het onderzoek maakte de politie Enschede vorige maand nog gebruik van een zogenoemde sms-bom. Bewoners van Dolphia kregen massaal een berichtje op hun telefoon, waarin wordt opgeroepen informatie over het voorval te delen. Het gezin is inmiddels elders gehuisvest. 

Enkele weken later werd ‘s nachts ingebroken in de woning. Of dat iets met de mishandeling heeft te maken, is nog onbekend.

  1. Rechtbank: vernieling en diefstal Enschedese graven naar meervoudige kamer

    Rechtbank: vernieling en diefstal Enschedese graven naar meervoudi­ge kamer

    Afgelopen voorjaar werden tientallen graven op de Westerbegraafplaats in Enschede met grof geweld vernield en leeggeroofd van koperen en bronzen ornamenten. De impact hiervan op de nabestaanden was enorm en de opluchting was dan ook groot toen ergens in mei een oud-metaalhandelaar bij de politie kwam met een zak vol beeldjes en grafletters. Hij noemde de namen van de mannen die hem de spullen verkochten en twee jonge Enschedeërs werden aangehouden.