Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Nog maar herfst en toch al tijd voor de lange latten in Enschede

ENSCHEDE - Het is pas oktober en de meeste bladeren zitten nog aan de bomen. Toch werden zaterdag de ski's al onder gebonden op het Rutbeek.

De eerste drie manches van de nationale puntenwedstrijd bij Skicentrum Moser op het Rutbeek zijn net geskied. Skiteam Twente tekent voor de organisatie. „We zijn deze zomer opgericht”, zegt voorzitter Maurits Arbouw. Zijn zoon Abdu van 13 jaar skiet later op de middag nog als de 12-plus in actie komt. 

De onder-12 is al klaar. Met Bas Nijssen (2009) en Dennis Budde (2010) als deelnemers van Skiteam Twente, waarvan de leden uit de hele regio komen. Dennis krijgt in de tweede manche een 'dis', maar komt wel in de uitslag. „Je moet minimaal twee keer reglementair finishen”, zegt Arbouw. „De twee beste tijden worden bij elkaar opgeteld.”

De deelnemers komen uit heel Nederland. Hans van der Rest van de Nederlands Skivereniging noemt wat plaatsen op: Huizen, Nieuwegein, Dordrecht, Bergen. Hijzelf komt uit Capelle aan de IJssel. Bij de jeugd vanaf 12 jaar komt Skiteam Twente met vijf skiërs aan de start. 

Jongste

„Je kunt punten verdienen voor de Nederlandse ranking”, zegt Arbouw. De jongste deelnemer vandaag is geboren in 2013. „Veel kinderen zijn rond hun zesde begonnen en draaien al wat jaartjes mee”, zegt Van der Rest.

Onderaan de skiheuvel heeft Maartje Delfsma uit Hengelo een stand met kleurrijke skisokken: Molly Socks. „Echte kwaliteit van bamboegaren.” De verkoop kan beter, zegt ze. „Op een rommelmarkt gaat het beter. Ik wilde dit eens uitproberen.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede