Volledig scherm
© Getty Images

Nu ook klacht van patiënte over ernstig wangedrag MST-chirurg

ENSCHEDE- Mogelijk zijn toch ook meerdere patiënten in het MST slachtoffer geweest van het wangedrag van een intussen weggestuurde traumachirurg. Er heeft zich deze week een vrouwelijke patiënt bij het ziekenhuis gemeld, die zegt dat de arts haar verblijf in het MST tot een nachtmerrie heeft gemaakt.

Het MST heeft het dienstverband met de vooraanstaande per 1 januari beëindigd nadat er klachten over hem bekend werden. Een onafhankelijke commissie heeft het gedrag van de chirurg onderzocht en kwam tot harde conclusies. Er zijn zeker 18 meldingen geweest van personeelsleden. Die gaan over seksueel getint wangedrag, maar ook over verbaal agressief en zeer intimiderend gedrag. 

Intimiderende bejegening

De klacht van de patiënt gaat ook over een zeer intimiderende en denigrerende bejegening. In een brief eerder deze week aan het MST schrijft ze dat de arts haar verblijf in Enschede tot een nachtmerrie maakte. Ze zegt dat meerdere patiënten bang waren voor de man. Zelf was ze tot twee keer toe meerdere dagen in het MST opgenomen.

„Toen ik op de operatietafel lag, schold hij mensen de huid vol. Mijn maag draaide er van om. Maar ook ging hij tekeer tegen mij. Dan riep hij, dat hij het me nu 33 keer had uitgelegd en dat ik het nog steeds niet snapte”, vertelt de vrouw tegen RTV Oost.

Hard

Volgens haar deed hij dat wel achter een dichte deur, ‘maar zó hard dat iedereen het kon horen’.  „Ik was totaal over de toeren. En ik was niet de enige. Veel patiënten waren bang voor hem. Tot op de dag van vandaag gruwel ik van deze man.”

De arts zelf erkende eerder deze week tegen deze krant dat hij in bejegening van medewerkers wel eens ‘te ver is gegaan’. Hij ontkende de beschuldiging van seksueel overschrijdend gedrag.

Geen commentaar

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis is de brief van deze vrouw tot nu toe de enige klacht van een patiënt over wangedrag. Woordvoerder Selma Hoekstra wil verder geen commentaar geven op de brief in verband met de privacy van de vrouw. „We nemen dit zo serieus als maar kan. We gaan met mevrouw in gesprek.”

Volledig scherm
© Reinier van Willigen