De vuurwerkramp vond plaats op zaterdag 13 mei 2000. Bij de ramp vatte een opslagruimte met vuurwerk van het bedrijf S.E. Fireworks vlam. Er vielen 23 doden, onder wie vier brandweermannen, en ongeveer 950 mensen raakten gewond. 200 woningen in de wijk Roombeek werden geheel vernield.
Volledig scherm
De vuurwerkramp vond plaats op zaterdag 13 mei 2000. Bij de ramp vatte een opslagruimte met vuurwerk van het bedrijf S.E. Fireworks vlam. Er vielen 23 doden, onder wie vier brandweermannen, en ongeveer 950 mensen raakten gewond. 200 woningen in de wijk Roombeek werden geheel vernield. © Wouter Borre

OM geeft in maart reactie op rapport vuurwerkramp

ENSCHEDE - Het Openbaar Ministerie (OM) komt in maart met een reactie op de aangiftes tegen de overheid wegens vermeend vuil spel inzake de vuurwerkramp op 13 mei 2000 in Enschede. Onderzoeker Paul van Buitenen uit Breda deed in oktober aangifte. 

  1. Aantal nieuwe besmettingen in Twente gestegen: 37 positieve coronatests
    kaart

    Aantal nieuwe besmettin­gen in Twente gestegen: 37 positieve corona­tests

    ENSCHEDE - In de regio Twente zijn de afgelopen twee weken 37 mensen positief getest op covid-19. Zo blijkt uit cijfers van het RIVM. In de Achterhoekse gemeentes Aalten en Berkelland zijn in totaal twee mensen positief bevonden, wat het totaal in het verspreidingsgebied van deze krant brengt op 39 nieuwe coronagevallen in de afgelopen twee weken. Dat is hoger dan de cijfers van een week eerder, toen twintig Twentenaren positief werden bevonden.