Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

OM tevreden met vonnis Satudarah en gaat niet in hoger beroep

ZWOLLE/ENSCHEDE - Het Openbaar Ministerie is tevreden met de celstraffen die de rechtbank in Zwolle twee weken geleden oplegde aan de leiding van de verboden motorclub Satudarah. De woordvoerder van het Landelijk Parket laat weten dat zij niet in hoger beroep gaan. 

 1. ‘Douvikas 90+4’ op Twente-shirt Robin, Jesper en Wout na late goal spits: ‘Douvikas heeft de foto ook gezien’
  PREMIUM

  ‘Douvikas 90+4’ op Twen­te-shirt Robin, Jesper en Wout na late goal spits: ‘Douvikas heeft de foto ook gezien’

  ENSCHEDE - Wie in Enschede en omstreken drie jongens in een Twenteshirt ziet lopen met ‘Douvikas, 90+4’ op de rug, moet niet vreemd opkijken. Jesper, Wout en Robin dragen het shirt sinds afgelopen week om hun schouders. Een foto van het drietal op het Instagramaccount van FC Twente leverde veel positieve reacties op. „Ook Van Wolfswinkel en Vlap hebben het gedeeld!”
 2. Satudarah-oprichter Michel B. lijkt dit keer de dans niet te ontspringen en moet 5 jaar zitten voor leiding geven aan criminele organisatie
  PREMIUM

  Satudarah-oprichter Michel B. lijkt dit keer de dans niet te ontsprin­gen en moet 5 jaar zitten voor leiding geven aan criminele organisa­tie

  ZWOLLE/ENSCHEDE - Hij ontsprong vaak de dans, maar Enschedeër Michel B. (56) lijkt de kerstdagen niet thuis te zijn. De man die aan de basis stond van motorclub Satudarah, werd dinsdagmiddag tot een celstraf van 5 jaar veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie. De straffen vallen lager uit dan het Openbaar Ministerie (OM) eiste.