Freshtival in 2019, toen corona nog niet bestond.
Volledig scherm
PREMIUM
Freshtival in 2019, toen corona nog niet bestond. © Emiel Muijderman

Onzekerheid troef rond grootste festival van Twente: ‘Maar er is sprankje hoop’

ENSCHEDE - Kan, wil en/of mag het grootste festival van Twente over amper drie weken doorgaan? Er hangt nog altijd een groot mistgordijn boven Freshtival, tot verdriet van de Enschedese organisatie. „Als we groen licht krijgen, dan gaan we er ook voor.”

 1. Corona kost Enschedese telefoniewinkel Top Mobile de kop

  Corona kost Enschedese telefonie­win­kel Top Mobile de kop

  ENSCHEDE Mobiele telefoonwinkel Top Mobile aan de Haverstraatpassage is door de rechtbank Overijssel failliet verklaard. Het faillissement is aangevraagd door de eigenaar zelf. „Mij is verteld dat door corona meer online werd besteld. Daardoor was het lastiger om een redelijke omzet te draaien. Uiteindelijk is besloten het bedrijf te staken", aldus curator Cander van der Veer. Top Mobile heeft negen jaar bestaan. De zaak is sinds enige weken gesloten.
 2. Sonja met de rug tegen de muur gezet door bank: ‘Als ik mijn rekeningen kwijtraak, wie zorgt er dan voor mijn kinderen?’
  PREMIUM

  Sonja met de rug tegen de muur gezet door bank: ‘Als ik mijn rekeningen kwijtraak, wie zorgt er dan voor mijn kinderen?’

  ENSCHEDE - Ondanks de sussende woorden van minister Hoekstra in zijn brief aan de Kamer ziet het er voorlopig naar uit dat Sonja Pandzic-Radovanovic (39) haar zakelijke bankrekeningen, haar zakelijke creditcard en haar privébankrekening kwijtraakt. Het zet haar met de rug tegen de muur, zegt de Enschedese onderneemster. „Wat kan ik nog zonder bankrekening? Ik kan dan niet eens meer belasting betalen.”