Onderzoeker Chris Baeumer is al enkele jaren op zoek naar materiaal waarmee het zeldzame Platinum en iridium kan worden vervangen. Nu dus met succes.
Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoeker Chris Baeumer is al enkele jaren op zoek naar materiaal waarmee het zeldzame Platinum en iridium kan worden vervangen. Nu dus met succes. © Frans Nikkels Fotografie

Oplossing snelle waterstof­pro­duc­tie bij toeval ontdekt: doorbraak op weg naar schone energie

Wetenschappers van de Universiteit Twente hebben een grote doorbraak bereikt bij de omschakeling naar schone energie. Ze hebben een manier ontwikkeld die het makkelijker en efficiënter maakt om waterstof, waarin energie kan worden opgeslagen, te winnen uit water.

11 reacties

 • G. Vos

  2 maanden geleden
  Geweldig, gefeliciteerd! En nu maar hopen dat deze ontdekking niet de strot wordt omgedraaid door "herzien inzicht" van de sponsor (gebeurde jaren geleden toen Shell zich op het laatste moment terugtrok uit een recordpoging met auto op zonne-energie...), of dat het onbruikbaar wordt gemaakt door rare patenten
 • Peter Galen

  2 maanden geleden
  Goed bezig ga zo door
 • Jan Berg

  2 maanden geleden
  Vooral commentaren niet plaatsen en censureren, het zorgt alleen maar voor meer ellende!
 • P.L. Derksen

  2 maanden geleden
  @Jan Bos Pieters: Uw theorie is reeds vele jaren achterhaald en het tegenovergestelde is inmiddels bewezen.
 • Bart Hoedemaker

  2 maanden geleden
  Stanley meyer ( vs ) had dit al in de jaren 80. Snel omgelegd en belachelijk gemaakt door de media als scam. Wat het dus niet was.
 1. Ajax sluit rampseizoen af met kansloze nederlaag bij Twente en is veroordeeld tot voorronde Europa League
  met video

  Ajax sluit rampsei­zoen af met kansloze nederlaag bij Twente en is veroor­deeld tot voorronde Europa League

  Ajax heeft het rampseizoen in stijl afgesloten. De ploeg van trainer John Heitinga werd door het ontketende FC Twente afgeschminkt (3-1) maar bleef een dubbele Europese degradatie bespaard doordat PSV in Alkmaar won van AZ (1-2). Daardoor beginnen de Amsterdammers het nieuwe seizoen in de play-offs van de Europa League. Twente toonde zich andermaal de topfavoriet voor de play-offs.
  Enschede