Volledig scherm
PREMIUM
Kees Meijer, directeur van het Orkest van het Oosten. © Emiel Muijderman

Orkest van het Oosten en Gelders Orkest gaan vanaf de zomer verder als een orkest

ENSCHEDE - De eenwording van het Orkest van het Oosten en het Gelders Orkest is al deze zomer een feit. Beide orkesten worden dan één organisatie onder één nieuw aan te stellen leiding. Huidig dirigent Ed Spanjaard en directeur Kees Meijer vertrekken.

Meijer, die met in ingang van 1 augustus gemeentesecretaris wordt in Enschede, denkt dat zowel het orkest zelf als het publiek in de regio van de fusie zal profiteren. ,,Er komen simpelweg meer concerten in de regio, ook op plaatsen waar we in het verleden helemaal niet kwamen. En door de fusie kunnen we nu ook weer vaker de grote werken spelen die we de laatste jaren noodgedwongen wat hebben laten liggen.”

Het vertrek van hemzelf en vaste dirigent Ed Spanjaard valt samen met het begin van het nieuwe seizoen, zo liet de scheidende directeur woensdag bij de traditionele presentatie van de seizoensbrochure weten. Zowel Meijer als Spanjaard kwamen drie jaar geleden in dienst van het Orkest van het Oosten met de opdracht leiding te geven aan het gezelschap tijdens het fusieproces dat deze zomer formeel wordt afgerond.