Volledig scherm
PREMIUM
Het Stedelijk Lyceum heeft om nieuwbouw gevraagd voor de school Innova aan de Hofstedeweg. © GoogleMaps

Plannen voor één schoolgebouw per wijk in Enschede

ENSCHEDE - Het onderwijs in Enschede staat aan de vooravond van ingrijpende veranderingen. Er worden plannen gesmeed die moeten leiden tot een forse, maar noodzakelijke inkrimping van het aantal schoolgebouwen in de stad.

Veel scholen in Enschede voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Het achterstallig onderhoud van 83 onderwijspanden in de stad bij elkaar opgeteld, bedraagt 116 miljoen euro. Omdat het bouwjaar van het merendeel van de scholen dateert van voor 1980 - en technisch gezien dus is afgeschreven - moeten er nieuwe scholen worden gebouwd. Daarvoor is in theorie een astronomisch bedrag van meer dan 400 miljoen euro nodig.

  1. Leefbaarheid
    PREMIUM

    Leefbaar­heid

    Woont u in een riant optrekje op Stokhorst? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over beleggers of huisjesmelkers die de lokale woningmarkt bestormen. Niet alleen omdat de gemiddelde woningwaarde in deze buurt meer dan 4 ton is, maar ook omdat het gemeentebestuur zich ervan heeft verzekerd dat maximaal 1 procent van de woningen gebruikt mag worden voor kamerverhuur. Je moet er toch niet aan denken dat op Stokhorst meer dan vier huizen in handen komen van eem pandjesprins?