Metropool in Hengelo
Volledig scherm
Metropool in Hengelo © Frans Nikkels

Popinstellingen gaan samenwerken: muzikaal talent uit Oost-Nederland krijgt ruim baan

HENGELO - Snelle, De Staat, Jeangu Macrooy, Rico & Sticks, Pjotr en De Sluwe Vos. Deze artiesten hebben één ding gemeen: zij zijn allemaal begonnen in het oosten van het land. 

De regio barst van het muzikale talent, net als van instellingen om dit talent te ondersteunen, zoals productiehuizen, poppodia, Poppunten, het conservatorium en showcasefestivals. Samen slaan ze nu de handen ineen om talentontwikkeling in de Oost-Nederlandse popsector optimaal te organiseren.

Poppodia en productiehuizen doen mee

Bij deze samenwerking zijn de grote poppodia Doornroosje, Luxor Live, GIGANT, Burgerweeshuis, Hedon en Metropool betrokken. Daarnaast doen de drie  productiehuizen/ontwikkelinstellingen (De Nieuwe Oost | pop, Hedon Productiehuis en De Basis) die zich richten op talentontwikkeling mee. 

Meer ruimte voor lokaal talent

Het partnerschap heeft als ambitie om talent te stimuleren, artiesten te laten groeien en zo het Oost- Nederlandse poplandschap een boost te geven. Zo is onder andere afgesproken om ook op de podia meer ruimte te maken voor lokaal talent.

 1. Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’
  PREMIUM

  Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’

  ENSCHEDE/ALMELO - Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M.. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
 2. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

  Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

  ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.