Volledig scherm
De Prinsessetunnel in Enschede staat onder water © News United/Dennis Bakker

Prinsessetunnel in Enschede staat blank, Borne geschrokken door blikseminslag

Het KNMI gaf voor maandagmiddag code geel af in Twente en dat bleek niet onterecht te zijn. Door het noodweer staan meerdere straten in deze regio onder water. Ook werd Borne opgeschrikt door een blikseminslag. 

Onder meer de Prinsessetunnel in Enschede staat blank. Het verkeer heeft veel moeite om de tunnel door te komen. Ook de Enschedesestraat in Haaksbergen kon de regenval niet aan. Om problemen te voorkomen werd de straat afgezet door bezorgde buurtbewoners. Ook op andere plaatsen in Haaksbergen, zoals de Benninkstraat, stond de straat blank.

Aan de Oude Hengeloseweg in Borne sloeg rond 19.00 uur de bliksem in. Een boom werd geraakt en scheurde compleet door midden. De gemeente Borne laat weten dat de boom vanavond of morgenvroeg wordt weggehaald.

Volledig scherm
De bliksem sloeg in in Borne © News United/Jack Huygens
  1. Leefbaarheid
    PREMIUM

    Leefbaar­heid

    Woont u in een riant optrekje op Stokhorst? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over beleggers of huisjesmelkers die de lokale woningmarkt bestormen. Niet alleen omdat de gemiddelde woningwaarde in deze buurt meer dan 4 ton is, maar ook omdat het gemeentebestuur zich ervan heeft verzekerd dat maximaal 1 procent van de woningen gebruikt mag worden voor kamerverhuur. Je moet er toch niet aan denken dat op Stokhorst meer dan vier huizen in handen komen van eem pandjesprins?