Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Khalid Oubaha Company/Babs Raaijen

Reconstructie | Hoe één persoon 200 mensen in Aspen Valley kon infecteren

ENSCHEDE - Bij Aspen Valley in Enschede raakten eind juni na een feestavond met zeshonderd bezoekers meer dan tweehonderd jongeren besmet. En dat allemaal door één superspreader, die een dag ervoor nog negatief testte. Blijkt uit onderzoek van de GGD Twente. Een reconstructie. 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Na de besmettingen kwamen de geruchten: Zo zoekt Twente een schuldige voor nieuwe corona-uitbraak
  PREMIUM

  Na de besmettin­gen kwamen de geruchten: Zo zoekt Twente een schuldige voor nieuwe corona-uit­braak

  SAASVELD/DENEKAMP - Als onkruid schoot het uit de grond. In een week tijd liep het aantal coronabesmettingen in Tubbergen en Dinkelland op naar aantallen die ze al sinds oktober niet gezien hadden. Met de beschuldigende vinger werd naar de horeca gewezen. Naar beveiligers. Naar eentje in het bijzonder, zelfs. Een verhaal over geruchten in een gemeenschap onder hoogspanning. „Ontslagen? Begin jij ook al?”