Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Saxion over staking streekvervoer: ‘Kijk naar alternatief vervoer’

ENSCHEDE - Het onderwijs op Hogeschool Saxion en de Universiteit Twente gaat volgende week dinsdag gewoon door, ondanks de staking in het openbaar vervoer. Saxion roept studenten op om te kijken naar alternatief vervoer. 

Het openbaar bus- en treinvervoer in deze regio ligt volgende week dinsdag (28 mei) zo goed als plat. Werknemers staken voor een beter pensioen. Veel hogescholen en universiteiten gelasten tentamens en lessen af vanwege de landelijke staking.

Geen tentamenperiode

Bij zowel Saxion als UT valt de staking niet in de tentamenperiode. „En dus is er geen noodzaak tentamens te laten vervallen”, reageert een woordvoerder van UT. „In incidentele gevallen is op verzoek van de opleidingen zelf een beperkt aantal onderwijsactiviteiten verplaatst.”

Ook bij Saxion gaat het onderwijs gewoon door volgens de roosters. „We hebben nog wel een aantal reguliere toetsen, dus we hopen dat iedereen op tijd kan verschijnen”, vertelt een woordvoerder van de Hogeschool. Haar advies voor dinsdag? „Kijk naar alternatief vervoer, pak de fiets of ga carpoolen.”