Volledig scherm
PREMIUM
Jan Hoogenberg en Dorine Holman beginnen een nieuwe serie boekenprogramma’s in theater Concordia. De Vlaamse auteur Dimitri Verhulst is zondag de eerste gast. © Reinier van Willigen

Schrijversoptredens in Enschede, ook voor wie niet van lezen houdt

ENSCHEDE - Schrijvers en boeken. In het culturele aanbod van Enschede nemen zij niet de allergrootste plaats in. Dat gaat veranderen, met nieuwe series rond lezen voor volwassenen en kinderen. ,,Wij willen laten zien dat lezen gewoon heel erg leuk is.”

Dimitri Verhulst is zondag de eerste in de nieuwe literaire serie: Niet bij woord alleen. Vier afleveringen komen er dit seizoen, allemaal op zondagmiddag en -avond in Concordia aan de Oude Markt. ‘Niet bij woord alleen’ gaat niet alleen over het geschreven woord. De serie gaat iedere keer over grenzen heen. Na het interview met Dimitri Verhulst rond zijn nieuwe roman De Pruimenpluk kan er samen met hem worden gedineerd bij SamSam; daarna wordt de film naar zijn boek De helaasheid der dingen vertoond.

  1. Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschilderingen restaureren als cadeau
    VIDEO

    Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschil­de­rin­gen restaure­ren als cadeau

    ENSCHEDE -De Jozefkerk aan de Oldenzaalsestraat bestaat 125 jaar. Dit weekend viert Stichting Behoud Jozefkerk het bestaan van de kerk. “En om het te vieren, hebben we onszelf een geschenk gegeven”, vertelt bestuurslid John Schiffel. “Sinds juni zijn restaurateurs uit Nijmegen bezig met het terughalen en blootleggen van de oude muurschilderingen.” Dat dit nu zo makkelijk kan, was niet altijd het geval.