Shamie Biharie ontving zaterdag uit handen van burgemeester Roelof Bleker de Beste Buur Bokaal.
Volledig scherm
Shamie Biharie ontving zaterdag uit handen van burgemeester Roelof Bleker de Beste Buur Bokaal. © Reinier van Willigen

Shamie (53) wint Beste Buur Bokaal in Enschede: hoe hij voor dealers en psychiatrische patiënten een allemansvriend werd

ENSCHEDE/HAAKSBERGEN - Tegen zijn eigen verwachting in won Shamie Biharie (53) zaterdag de Beste Buur Bokaal. Terecht, vinden zijn buren. Want de Enschedeër helpt ze geregeld uit de brand.

 1. Bestuur Universiteit Twente: ‘Banden met Shell verbreken? Geen sprake van’
  PREMIUM

  Bestuur Universi­teit Twente: ‘Banden met Shell verbreken? Geen sprake van’

  ENSCHEDE - Het bestuur van de Universiteit Twente gaat niet in op de eis van klimaatactivisten om de banden met Shell te verbreken. We is het bereid om in gesprek te gaan met de groep van wetenschappers die dinsdagochtend op de Campus actie voerden. Scientist Rebellion afdeling Twente verhinderde samen met Extinction Rebellion Enschede een half uur lang het vertrek van studenten werktuigbouwkunde naar de Shellraffinaderij in Pernis.
 2. Klimaatrebellie slaat over op universiteit Twente: docent en studenten blokkeren vertrek naar Shell
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Klimaatre­bel­lie slaat over op universi­teit Twente: docent en studenten blokkeren vertrek naar Shell

  ENSCHEDE - Milieuactivisten hebben dinsdagochtend studenten van de Universiteit Twente tegengehouden toen die vanaf de Campus naar Shell in Pernis wilden vertrekken. De actievoerders werken en studeren aan de universiteit zelf en vinden dat die de banden met Shell moet verbreken. De klimaatcrisis is volgens hen zo ernstig dat dit soort verstorende acties nodig zijn.