Volledig scherm
PREMIUM
Daniëlle Nijhuis © Reinier van Willigen

Stalker medium Daniëlle Nijhuis uit Enschede werd vrijgesproken: ‘Alsof het mijn eigen schuld is’

ENSCHEDE - Het Enschedese medium Daniëlle Nijhuis, bekend van Astro TV, werd anderhalf jaar lang gestalkt door een aanbidder. Maar de strafrechter vond het niet ernstig genoeg en sprak hem vrij. Nijhuis ligt er wakker van. „Niet ernstig genoeg? Ik durfde door hem bijna nergens alleen naar toe.”

Het is niet zo dat Nijhuis zich opsluit in huis, met de gordijnen dicht, uit angst voor de 30-jarige Andy N. uit ’s-Gravenzande. Maar alert zijn de Enschedese en haar man wel. Alert op ‘vreemde’ auto’s in hun straatje. Of mensen die hun gezicht een beetje verdacht proberen te maskeren met een pet, of capuchon.

„Gelukkig heeft die man nooit mijn huisadres achterhaald, dus voel ik me in mijn woning en straat relatief veilig. Maar het had wel impact op mijn welzijn, m’n gezondheid, m’n gezin. Het gevoel van onveiligheid kruipt wel in je hoofd. Want: wat, als…?”

  1. Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschilderingen restaureren als cadeau
    VIDEO

    Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschil­de­rin­gen restaure­ren als cadeau

    ENSCHEDE -De Jozefkerk aan de Oldenzaalsestraat bestaat 125 jaar. Dit weekend viert Stichting Behoud Jozefkerk het bestaan van de kerk. “En om het te vieren, hebben we onszelf een geschenk gegeven”, vertelt bestuurslid John Schiffel. “Sinds juni zijn restaurateurs uit Nijmegen bezig met het terughalen en blootleggen van de oude muurschilderingen.” Dat dit nu zo makkelijk kan, was niet altijd het geval.