Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © shutterstock

Strafkorting op uitkering vorig jaar 168 keer opgelegd in Enschede

ENSCHEDE - Bijna 170 Enschedeërs kregen vorig jaar een strafkorting op hun uitkering. De wens om bijstandsgerechtigden niet streng te straffen is er wel, maar in de praktijk wordt gewoon de letter van de wet gevolgd. Dat antwoordt het college op vragen van de SP. 

De SP-fractie stelde onlangs vragen aan het college over het bijstandsbeleid in Enschede naar aanleiding van een artikel in deze krant. Daarin vertelde een Enschedese hoe ze een forse korting op haar uitkering had gekregen omdat ze niet was verschenen bij een DOEN-beurs, een bezoek dat verplicht is voor iedereen met een uitkering. 

  1. OvJ houdt Enschedees duo verantwoordelijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    OvJ houdt Enschedees duo verantwoor­de­lijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    ENSCHEDE/ALMELO - Als het aan officier van justitie Alrik Nettenbreijers ligt, veroordeelt de rechtbank in Almelo Hans Q. (51) en Dominic S. (56) uit Enschede tot werkstraffen van 120 uur voor hun rol in de dood van de 15-jarige Maykel uit Enschede. De leerling van het Bonhoeffer College kwam op 22 juni 2017 om het leven nadat hij in de Enschedese Binnenhaven van een schip viel en vast kwam te zitten tussen de boeg en steiger.