Talent Evander (10) krijgt masterclass van toppianist in Enschede

VideoENSCHEDE - Het 10-jarige pianotalent Evander Eijsink uit Hengelo kreeg vrijdag een masterclass van de Oezbeekse toppianist Nuron Mukumi. De masterclass is een onderdeel van het educatieprogramma van de International Piano Series en Academia Musica en werd gehouden bij Kaliber Kunstenschool in Enschede.

Evander is heel blij met de masterclass. „Ik vind het altijd heel leuk om masterclasses te krijgen, want dan zie je ook hoe een ander erover denkt”, zegt hij. De Hengeloër raakte op vierjarige leeftijd al geïnspireerd piano te spelen door de animatieserie ‘Little Einsteins’. „Ik speelde met twee vingers een liedje na op een keyboardje.” Vervolgens kreeg Evander van zijn vader een piano om zijn talent verder te ontwikkelen. 

De vingers van de muzikanten bewegen sierlijk over de toetsen en de klanken galmen door de lesruimte. Nuron Mukumi hoopt Evander verder te kunnen helpen. „Het belangrijkste is talentontwikkeling. Ik geef hem tips en ideeën om een carrière te ontwikkelen.”

New York

Met goede tips op zak kan Evander verder om zijn grote doel te bereiken: spelen in New York. „Ik hoop dat ik mensen kan beïnvloeden met mijn muziek en dat ze het echt heel mooi vinden”, zegt de Hengelose tiener.

Volledig scherm
© Still Video

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede