Thea Kroese (links) en Femke Nijboer.  „Je kunt wel leren Twents te spreken, maar er is maar één manier en dat is: doen, doen, doen. En niet bang zijn om fouten te maken.”
Volledig scherm
PREMIUM
Thea Kroese (links) en Femke Nijboer. „Je kunt wel leren Twents te spreken, maar er is maar één manier en dat is: doen, doen, doen. En niet bang zijn om fouten te maken.” © Cees Elzenga

Thea Kroese ontvangt Twentse Taalpries, Femke Nijboer aanmoedigingsprijs: ‘Dit zegt mij meer dan een ridderorde’

De Twentse Taalpries is toegekend aan Thea Kroese. Logisch, want zij is een boegbeeld van de Twentse streekcultuur. De aanmoedigingsprijs is voor Femke Nijboer, die Twents wil spreken in het openbaar en daarvoor in de leer is. Bij Thea Kroese. „Dat wist de jury helemaal niet.”

  1. Grensdorp Glanerbrug lost problemen met drugstoeristen zelf wel op: ‘De politie doet geen ene donder’
    PREMIUM
    Reportage

    Grensdorp Glanerbrug lost problemen met drugstoe­ris­ten zelf wel op: ‘De politie doet geen ene donder’

    GLANERBRUG - Junks op plekken waar kinderen spelen, verslaafden die ongegeneerd opritten en achtertuinen afstruinen, op zoek naar iets om te stelen: inwoners van Glanerbrug zijn de overlast van Duitse drugstoeristen helemaal zat. Op reportage in het Twentse grensdorp, waar de mensen het gevoel hebben dat ze de problemen zelf moeten oplossen. „Iedereen heeft de ogen open.”