Elise, een van de medewerkers van ABC Travel uit Enschede, was in augustus nog op Bonaire. Haar conclusie: ‘een heerlijke ontsnapping aan de drukte in Nederland’.
Volledig scherm
PREMIUM
Elise, een van de medewerkers van ABC Travel uit Enschede, was in augustus nog op Bonaire. Haar conclusie: ‘een heerlijke ontsnapping aan de drukte in Nederland’. © foto via ABC Travel

Toch op vakantie naar Curaçao? Twentse reisorganisatie ziet ‘vakantieschaamte’

ENSCHEDE - Aruba, Bonaire en Curaçao; het zijn zo’n beetje de enige landen waarvoor het reisadvies niet rood of oranje is. Maar dat het mag, wil nog niet zeggen dat mensen ook echt gaan, merkt de Twentse reisorganisatie ABC Travel. „Er is vakantieschaamte.”

 1. Steun voor Zwarte Piet brokkelt af, maar Oost-Nederland is stug: ‘Het is er traditioneler’
  PREMIUM

  Steun voor Zwarte Piet brokkelt af, maar Oost-Nederland is stug: ‘Het is er traditione­ler’

  ENSCHEDE - Steeds meer Nederlanders accepteren een ander uiterlijk van (Zwarte) Piet, zo blijkt uit onderzoek van I&O Research. Maar toch lijkt het oosten van het land nog altijd meer waarde te hechten aan een traditionele ‘Zwarte Piet’ dan de rest van Nederland. Bijna de helft van de ondervraagden (45 procent) uit het oosten geeft aan dat het uiterlijk van Piet moet blijven zoals het was. Dus mét zwarte huidskleur.
 1. Te veel wilde zwijnen op de Veluwe door massale toeloop toeristen
  Play

  Te veel wilde zwijnen op de Veluwe door massale toeloop toeristen

 2. 'Zonder snelle actie dreigt chaos met oud en nieuw'
  Play

  'Zonder snelle actie dreigt chaos met oud en nieuw'