Nederland loopt achter in de digitalisering van de zorg. Hierdoor blijft de gezondheidszorg duur en de werkdruk hoog. De overheid moet ingrijpen, concluderen onderzoekers van de Universiteit Twente. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Nederland loopt achter in de digitalisering van de zorg. Hierdoor blijft de gezondheidszorg duur en de werkdruk hoog. De overheid moet ingrijpen, concluderen onderzoekers van de Universiteit Twente. Foto ter illustratie. © Arie Kievit

Trage digitalisering zorg geeft hoge werkdruk en kosten, hoogleraar Lisette van Gemert (UT) mist visie en lef

Nederland loopt achter in de digitalisering van de zorg. Hierdoor blijft de gezondheidszorg duur en de werkdruk hoog. Het teveel aan ICT-eilandjes en gebrek aan overleg is een groot risico. Ingrijpen door de overheid is noodzakelijk, concludeert de Universiteit Twente. „Elke zorginstelling vindt opnieuw het wiel uit”.

 1. De Robin Hood van de gamewereld vindt zijn tranen terug: ‘Ik wist niet dat dit voor mij zó confronterend zou zijn’
  PREMIUM

  De Robin Hood van de gamewereld vindt zijn tranen terug: ‘Ik wist niet dat dit voor mij zó confronte­rend zou zijn’

  Peter Riezebos choqueert wederom. De kunstenaar, opgegroeid in Harderwijk en Enschede, kocht ’s werelds zeldzaamste videogames. In verpakking zijn die tonnen waard, uitgepakt niet meer. Maar openmaken, juist dat deed hij. Resultaat: walging en applaus. Waarom doet Riezebos wat-ie doet? Achter destructieve kunst schuilt een betraand jongetje vol statements.
 2. Mishandelde Bashar Fathallah (66) uit Enschede wilde aangifte doen, maar overleed voor hij een kans kreeg
  PREMIUM

  Mishandel­de Bashar Fathallah (66) uit Enschede wilde aangifte doen, maar overleed voor hij een kans kreeg

  Hij kreeg klappen met een stoel, ging met zijn verwondingen op bed liggen, maar er was niemand die alarm sloeg. Pas drie dagen later trof de politie Bashar Fathallah onderkoeld en meer dood dan levend aan na een melding van een overbuurman. Op maandag 28 februari overleed hij aan de gevolgen van een longontsteking. De vraag nu: in hoeverre is dat verdachte Thomas G. aan te rekenen?