Volledig scherm
PREMIUM
Het afsluiten van de rotonde en de Ripperdastraat leidt tot allerlei conflicten en problemen tussen bewoners. © Frans Nikkels

Truus (88) kan huis niet meer uit door bouwput rondom MST Enschede

ENSCHEDE - De omgeving van het MST is één grote bouwput, een indrukwekkend project van vele miljoenen. In de kantlijn van de klus raken bewoners in de verdrukking. 

Truus is 88. Ze zit opgesloten in huis. De straat voor haar woning, de Emmastraat, is een modderige bende en het paadje waar ze langs moet om bij haar auto te komen, is sinds kort afgesloten met een stevig hek. Dat heeft de buurman gedaan, om zijn heg te beschermen tegen lopend sluipverkeer en zijn achtertuin tegen insluipers. „Hij wil mij er ook niet meer langs laten”, verzucht Truus. „Ik weet niet wat ik moet doen.”

  1. Enschede is een steuntrekkend, arm gezin geworden
    PREMIUM
    Column

    Enschede is een steuntrek­kend, arm gezin geworden

    ‘Enschede is een steuntrekkend arm gezin geworden’. En: ‘De gemeente is een overbelaste en onderbetaalde Haagse franchisenemer’. Die rake typeringen van de situatie in de stad zijn afkomstig van de burgemeester. Enschede worstelt al jaren financieel gezien met tegenwind. Als je Onno van Veldhuizen zou vragen de voortdurende storm een naam te geven, zoals tegenwoordig gebruikelijk is, komt hij vermoedelijk met Mark.