De politie tijdens een onderzoek in een bedrijfspand aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede
Volledig scherm
De politie tijdens een onderzoek in een bedrijfspand aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede © ANP

Twee mannen opgepakt in viervoudige moordzaak Enschede

ENSCHEDE - De politie heeft twee arrestaties verricht in de viervoudige moordzaak in Enschede waarbij een man uit Arnhem om het leven kwam. Twee mannen uit Brabant (71 en 32 jaar oud) zijn dinsdagmorgen aangehouden voor betrokkenheid bij de Enschedese liquidaties.

De mannen uit Sint Willebrord - een kerkdorp tussen Breda en Roosendaal  - worden ervan verdacht een wapen te hebben geleverd aan de eerder aangehouden verdachten. Na de aanhouding is de politie gestart met een doorzoeking in een woning in het Brabantse kerkdorp Sint Willebrord.

Grootste moordpartij

De viervoudige liquidatie in Enschede staat te boek als de grootste moordpartij in de Twentse geschiedenis. Vier mannen - onder wie Arnhemmer Max Klaassen (62) - werden in november aan de Van Leeuwenhoekstraat tegelijk doodgeschoten, op klaarlichte dag. De politie verrichtte eind november al drie arrestaties. Dat ging om Camil A. en zijn zonen Dejan en Denis. Zij zitten nog altijd vast.

Enkele uren na de moordpartij zijn de verdachten A. naar Brabant gereden waar ze een afspraak hadden in de buurt van Tilburg. Vermoedelijk is daarbij een gebruikt vuurwapen uit Enschede achtergelaten. Mogelijk is toen ook een nieuw wapen gekocht door de verdachten. 

De Brabantse mannen zijn overgebracht naar cellencomplexen van de politie-eenheid Oost-Nederland. Meerdere aanhoudingen worden overigens niet uitgesloten, meldt de politie.