Erik Dijkstra (links) en Emma Wortelboer (rechts) in de TV Kantine...
Volledig scherm
Erik Dijkstra (links) en Emma Wortelboer (rechts) in de TV Kantine... © fotobewerking

‘Twentse aflevering’ van TV Kantine neemt Emma, Erik en meer Tukkers op de hak

ENSCHEDE/HILVERSUM - Erik Dijkstra, Ilse DeLange, Erik ten Hag, Emma Wortelboer, Marga Bult en de échte Getty Kaspers! Het RTL-programma De TV Kantine had donderdagavond meer weg van een Twentse reünie op RTV Oost. Een handvol bekende streekgenoten speelde de hoofdrol in het imitatieprogramma, waar ze werden gepersifleerd door onder andere Carlo Boszhard en Ilse Warringa.

In het huidige seizoen van de TV Kantine staat elke week een bestaand programma centraal, waar de persiflages op bekende Nederlanders omheen worden gezet. Deze week was de setting talkshow Op1, waarin de uit Glanerbrug afkomstige presentator Erik Dijkstra werd vertolkt door Carlo Boszhard. 

Tukkers aan tafel: ‘Een Common lintje ertussen’

Ilse Warringa als Ilse DeLange
Volledig scherm
Ilse Warringa als Ilse DeLange © RTL
Carlo Boszhard imiteert Erik Dijkstra (l) als presentator van Op1
Volledig scherm
Carlo Boszhard imiteert Erik Dijkstra (l) als presentator van Op1 © RTL

Met een geschrokken blik en een niet al te authentiek Twents accent praten ‘Erik’ en de door Irene Moors vertolkte Willemijn Veenhoven over het Songfestival. En dan mogen Twentse gasten niet ontbreken. Aan tafel dus Ilse DeLange (gespeeld door ‘Juf Ank’ Ilse Warringa) en Marga Bult (ook Irene Moors). Het leidt tot enkele hilarische gesprekken, waaraan ook Elise Schaap als Chantal Janzen, en persiflages op Anouk, Waylon, Duncan Laurence en Lenny Kuhr meedoen. 

Hoogtepunt in het gesprek: de niet van echt te onderscheiden imitatie van Ilse DeLange, die een knipoog maakt naar haar moeizame relatie met zanger Waylon én de coronacrisis: “Ik schrok niet toen ik hoorde dat Waylon ook kwam, maar zei: dan moet er wel een ‘Common Lintje tussen.”

Koning Toto met Erik ten Hag

Ajax-trainer Erik ten Hag uit Haaksbergen maakt zijn opwachting in een persiflage op de ‘Koning Toto’-reclames. Deze keer geen battle tussen rapper Donnie en Sjaak Swart, maar tussen de Twentse coach en Feyenoord-trainer Dick Advocaat. Die ook wordt gespeeld door Carlo Boszhard. 

'Erik ten Hag' is Koning TOTO.
Volledig scherm
'Erik ten Hag' is Koning TOTO. © RTL

Getty Kaspers en Emma Wortelboer

Teach-In zangeres Getty Kaspers maakt haar opwachting in een parodie op het oorspronkelijke Songfestival-optreden van de Twentse popgroep. Teach-in won het Songfestival in 1975 en was jarenlang de laatste Nederlandse winnaar. 

Kaspers wordt nagedaan door Elise Schaap, maar de échte Getty maakt ook haar opwachting in het stuk. Op het eind van het liedje (dat van nieuwe tekst is voorzien) haalt ze uit naar een hysterische ‘Emma Wortelboer’ met een gitaar. De uit Manderveen afkomstige BNN-presentatrice wordt nagedaan door Nicolette Kluijver.

Bekijk de hele aflevering van de TV Kantine van donderdagavond hier terug

Irene Moors als Marga Bult
Volledig scherm
Irene Moors als Marga Bult © RTL
 1. Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’
  PREMIUM

  Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’

  ENSCHEDE/ALMELO - Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M.. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
 2. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

  Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

  ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.