Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Twentse ondernemers de dupe van nieuw anti-witwasbeleid: 'Banken bezig met heksenjacht’

ENSCHEDE - Banken willen van klanten af, bang als ze zijn voor nieuwe boetes door onvoldoende toezicht op witwassen. Ze nemen afscheid van ondernemers in branches waarin veel cash omgaat. Ook stoppen ze met de klandizie met veel internationale transacties, zoals de autohandel.

 1. Jaap (71) uit Buurse rijdt nog steeds Europa door in zijn vrachtwagen: ‘Wat moet ik anders? Thuiszitten?’
  PREMIUM

  Jaap (71) uit Buurse rijdt nog steeds Europa door in zijn vrachtwa­gen: ‘Wat moet ik anders? Thuiszit­ten?’

  ENSCHEDE/BUURSE - Voormalig Joegoslavië, Griekenland, Zuid-Italië, Portugal en ga zo nog maar even door. Internationaal vrachtwagenchauffeur Jaap Martens uit Buurse is overal in Europa geweest met z’n vrachtwagen. En da’s niet gek, want de 71-jarige chauffeur viert maandag zijn 50-jarig jubileum bij HST Groep in Enschede. „Ik schakel nog gewoon zelf. Net als vroeger.”
 2. Enschedeër (38) maakte Snapchat-afspraakje met meisje (13) en pleegde ontucht: ‘Kon ik de klok maar terugdraaien’
  PREMIUM

  Enschedeër (38) maakte Snap­chat-afspraakje met meisje (13) en pleegde ontucht: ‘Kon ik de klok maar terugdraai­en’

  Aan het einde van de zitting draait de 38-jarige Enschedeër zich om en kijkt naar de ouders van het 13-jarige meisje uit Putten met wie hij ontucht pleegde. Hij kan zijn tranen nauwelijks bedwingen. ,,Ik schaam mij echt kapot, het spijt mij heel erg wat ik u allemaal heb aangedaan.” Voor de ontucht, het maken en bezitten van kinderporno eiste het Openbaar Ministerie 24 maanden, waarvan zes voorwaardelijk.