De terrassen zijn leeg, zoals hier in Hengelo. Terwijl nu de tijd aanbreekt dat horecaondernemers hun geld weer moeten aan verdienen.
Volledig scherm
PREMIUM
De terrassen zijn leeg, zoals hier in Hengelo. Terwijl nu de tijd aanbreekt dat horecaondernemers hun geld weer moeten aan verdienen. © Frans Nikkels

Twentse ondernemers houden met moeite hoofd boven water: loonmaatregel hard nodig

ENSCHEDE - Van restaurant tot kapper en van winkelier tot grote transporteur, ondernemers in Twente hebben moeite het hoofd boven water te houden in de coronacrisis. Brancheorganisaties hopen dat de gisteren aangekondigde overheidssteun bedrijven overeind houdt en dat zij hun personeel niet hoeven te ontslaan. 

Twentse ondernemers hebben het zwaar op dit moment. Hun bedrijven zijn gesloten of ze zien hun omzet kelderen vanwege de coronacrisis. De nood in de horeca- en vrijetijdssector is hoog, zeggen Koninklijke Horeca Nederland regio Overijssel en MarketingOost. Het midden- en kleinbedrijf in Twente heeft weinig vet op de botten volgens MKB Twente en VNO-NCW vreest dat als de crisis nog lang duurt, het appeltje voor de dorst van grotere bedrijven opraakt.