Bewoner Dylan van ’t Bouwhuis biedt Timotéo Afonso, bezoeker van de wervingsdag nieuwe woonbegeleiders, een kop thee en een plak cake aan. Op de achtergrond wordt een kennismakingsgesprek gevoerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoner Dylan van ’t Bouwhuis biedt Timotéo Afonso, bezoeker van de wervingsdag nieuwe woonbegeleiders, een kop thee en een plak cake aan. Op de achtergrond wordt een kennismakingsgesprek gevoerd. © Reinier van Willigen

Twentse Zorgcentra Enschede werft nieuw personeel met ‘speeddates’

ENSCHEDE - Een direct nijpend tekort aan woonbegeleiders kent De Twentse Zorgcentra in Enschede (nog) niet, maar de instelling wil de personele nood graag voor zijn. Daarom was het weer tijd voor ‘Van contact naar contract’; ofwel speeddate-achtige gesprekken om nieuwe collega’s te werven.

Als Mariëlla, bewoonster van ’t Bouwhuis, met Timotéo Afonso op de foto gaat, zien andere bewoners in hem meteen een voetballer van FC Twente. De 34-jarige Enschedeër kan er smakelijk om lachen, maar neemt het misverstand meteen weg. „Ik trap regelmatig een balletje, maar niet op dat niveau. Ik ben een belangstellende en kom vandaag gewoon kijken of dit iets voor mij is.”