Kunstwerk van letters aan de Hengelosestraat bij de Universiteit Twente
Volledig scherm
Kunstwerk van letters aan de Hengelosestraat bij de Universiteit Twente © Tubantia

UT krijgt ‘beeldbepalend’ kunstwerk bij 60-jarig bestaan

ENSCHEDE - De Universiteit Twente wil in de herfst van 2021 een nieuw beeldbepalend kunstwerk op de campus onthullen. De UT bestaat dan 60 jaar.

De UT zet hoog in met het plan voor een nieuw kunstwerk. Het moet niet alleen een opvallend werk worden, maar het krijgt ook een ‘prominente’ plek op het universiteitsterrein. De universiteit meldt verder dat er ‘een serieus budget’ beschikbaar is. Om welk bedrag het gaat, wordt echter niet gemeld.

Open

Om de ambities waar te maken, heeft de Campus Art Advisory Committee, de nieuwe kunstcommissie van de UT, gekozen voor een zogenoemde ‘open call'.  Kunstenaars kunnen tot en met 31 december hun idee inleveren. Drie worden uitgenodigd om dat binnen drie maanden verder uit te werken en te presenteren. Een daarvan mag het kunstwerk vervolgens ook gaan maken.

Technologie

Er worden wel wat voorwaarden gesteld. Deelname staat alleen open voor professionele kunstenaars die minstens vier jaar werkzaam zijn en geïntegreerd zijn in de beeldende kunst in Nederland. De keuze voor het kunstwerk staat vrij. Een verwijzing naar technologie wordt een pré genoemd. Verder moet het er over zestig jaar ook nog kunnen staan. Kunstenaars kunnen zich melden via info@burobordo.com.