GGD Twente stelt dat het zeer waarschijnlijk is dat een superspreader verantwoordelijk was voor tweehonderd besmettingen in discotheek Aspen Valley. Joris van Hoof, onderzoeker aan de Universiteit Twente, zet vraagtekens bij die conclusie.
Volledig scherm
PREMIUM
GGD Twente stelt dat het zeer waarschijnlijk is dat een superspreader verantwoordelijk was voor tweehonderd besmettingen in discotheek Aspen Valley. Joris van Hoof, onderzoeker aan de Universiteit Twente, zet vraagtekens bij die conclusie. © GinoPress B.V.

UT-onderzoeker heeft twijfels over ‘superspreaderscenario’ Aspen Valley en wil dat GGD rapport openbaar maakt

ENSCHEDE - Joris van Hoof, onderzoeker aan de Universiteit Twente, roept de GGD Twente op het volledige rapport over Aspen Valley openbaar te maken. Daarin stelt de gezondheidsdienst dat het zeer waarschijnlijk is dat een superspreader verantwoordelijk was voor tweehonderd besmettingen in een discotheek. „Het is een gouden regel in de wetenschap dat een conclusie controleerbaar is.”

  1. Innovatieve wildwissel in Enschede waarschuwt op de slimste weg van Nederland: ‘Er gaat een ree oversteken!’
    PREMIUM
    Bedrijvigheid

    Innovatie­ve wildwissel in Enschede waarschuwt op de slimste weg van Nederland: ‘Er gaat een ree oversteken!’

    ENSCHEDE - De Vliegveldstraat staat te boek als de slimste weg van Nederland. Verschillende snufjes zorgen voor meer veiligheid en betere doorstroming op de provinciale weg tussen Enschede en Deurningen. Daar komt op termijn een wildwissel bij die automobilisten waarschuwt dat reeën of dassen gaan oversteken; een nieuwe vinding van IT-bedrijf Innovadis.