De plek van de moordpartij in Enschede
Volledig scherm
De plek van de moordpartij in Enschede © Dennis Bakker/News United

Vader en zoon opgepakt in Enschedese liquidatiezaak

Twee mannen die zijn aangehouden op de A1 voor de viervoudige moord in Enschede komen uit Hengelo en zijn vader en zoon. Het gaat om Dejan (32) en Camil (57) A. Bij de moord kwam per toeval een 62-jarige Arnhemmer om het leven.

De mannen hebben vorig jaar oktober voor de rechter in Almelo gestaan op verdenking van handel in hennep en inbraak. Vader werd toen vrijgesproken en de zoon werd veroordeeld.

De politie heeft hen maandag aangehouden op de snelweg A1 bij Enter en in het appartementencomplex Thrinon in  Hengelo. Ze wil niet zeggen  welke verdachte waar werd gearresteerd.

Advocaat

Beide verdachten hebben maandag gevraagd te worden bijgestaan door de advocaten Umut Ural en JanBart Kalk. Een van hen had ook vorig jaar Ural als raadsman.

Ural zegt dat hij het verzoek hen bij te staan heeft moeten afwijzen vanwege tegenstrijdige belangen. De advocaat had namelijk ook een van de vermoorde mannen als cliënt: Artur Sargsian uit Hengelo. “Dit voelt zo tegenstrijdig dat ik de zaak niet kan aannemen”, zegt Ural. “Omdat Kalk en ik samen een kantoor hebben, kan hij dat evenmin. Ik heb nog nooit in zo'n spagaat gezeten”.

Hennep

Ural wil wel kwijt dat in eerdere zaken van Sargsian de naam Dejan A. niet voorkwam. Sargsian heeft volgens hem nooit iets met hennep te maken gehad.

Wel was hij eigenaar van de growshop waarin hij werd omgelegd. Sargsian heeft dit jaar die growshop verkocht aan Tuan Nguyen, ook een van de vier slachtoffers. Bij de verkoop was afgesproken dat Sargsian er nog een half jaar zou blijven om Nguyen in te werken. Die periode was tijdens de moordpartij nog niet verstreken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.