Volledig scherm
© illustratie

Verdachte viervoudige moord Enschede neemt nieuwe advocaat in de arm

ENSCHEDE - Een van de drie verdachten van de viervoudige moord in Enschede heeft een nieuwe advocaat in de arm genomen. Dejan A. heeft raadsman Anno Huisman uit Deventer ingewisseld voor Roy van der Wal uit Hengelo.

Van der Wal zegt dat hij vorige week door de verdachte werd gebeld met de vraag of hij de zaak wilde overnemen. Hij vond dat A. dat eerst met Huisman moest bespreken. Na dat overleg is het tot een overdracht gekomen. Van der Wal bestudeert inmiddels het dossier en zegt opmerkelijk zaken te zijn tegenkomen. Welke, daarover zwijgt hij.

Op 13 november 2018 werden in een growshop in Enschede vier mannen doodgeschoten. Drie weken later arresteerde de politie de in Servië geboren vader Camil A. (58) en zijn twee zonen Dejan (32) en Denis (30).

Klik

Huisman bevestigt de breuk met Dejan A. Over de achtergrond daarvan wil hij niets kwijt. Bronnen zeggen dat het simpelweg niet klikte en dat Dejan in de gevangenis werd getipt dat Van der Wal een goede zou zijn. Dejan A. zit vast in de Karelskamp in Almelo.

Naar verwachting wordt op korte termijn zijn vader Camil A. daar naartoe overgeplaatst. Hij verblijft in de penitentiaire inrichting in Grave. Officier van Justitie Aidan van Veen zei eerder dat hij zich niet zou verzetten tegen het bij elkaar brengen van de verdachten maar voegde daar cynisch aan toe dat ze dan hun verklaringen wel op elkaar zullen gaan afstemmen. Volgens hem konden ze dat toch al wel, maar dan via hun advocaten. Tot nog toe hullen de verdachten zich in stilzwijgen.

Viervoudige moord Enschede: hoe zat het ook alweer?