Volledig scherm
De Cronjéstraat. Het tweede huis van rechts, was het huis van het vluchtelingengezin © Frank Timmers

Verdachten van mishandeling vluchtelingengezin in Enschede weer vrij

ENSCHEDE - De vijf Enschedeërs die deze week zijn opgepakt voor de mishandeling van een vluchtelingengezin in de wijk Dolphia zijn vrijdag weer vrijgelaten. De vier mannen en één vrouw blijven wel verdachte in de zaak, zo meldt de politie. Dat geldt ook voor een 18-jarige vrouw, die al eerder deze week vrijkwam.

De vijf verdachten die nu zijn vrijgelaten zijn mannen van 27, 34, 35 en 44 en een vrouw van 33. Allen werden in de loop van afgelopen dinsdag opgepakt. De 18-jarige vrouw die werd gearresteerd werd al eerder vrijgelaten. Haar familie is ervan overtuigd dat de politie haar bewust als lokaas heeft gebruikt. 

Volgens de politie gaat het onderzoek naar de mishandeling door en worden meer aanhoudingen niet uitgesloten.

Ruzie om bal

Het incident op dinsdag 7 mei ontstond op het Transvaalplein in Enschede. Bij het voetballen kregen kinderen ruzie om een bal, waarna een groep van zo’n twintig personen verhaal ging halen bij de woning van het Syrische gezin aan de Cronjéstraat. Een aantal belagers zou ook stokken hebben gehad. Een deel van de groep ging het huis binnen en haalde de Syrische man en vrouw naar buiten, waarop ze werden mishandeld. Op welke manier heeft de politie niet bekend gemaakt.

De Syrische familie werd na de mishandeling uit veiligheidsoverwegingen ergens anders ondergebracht. In de nacht van zondag 19 op maandag 20 mei is in de verlaten woning ingebroken. Of dat iets met de mishandeling heeft te maken, is nog onbekend.