Loes de Groot-Veenendaal uit Eibergen is sinds 2 september vermist.
Volledig scherm
Loes de Groot-Veenendaal uit Eibergen is sinds 2 september vermist. © eigen foto familie

Vermiste Loes (72) uit Eibergen gezien op terras? ‘Ze lijkt er wel op’

EIBERGEN/ENSCHEDE - Zat de vermiste Loes de Groot-Veenendaal (72, foto) in oktober 2018, een maand na haar verdwijning, rustig pratend met een groep mannen in Nederland op een terras? Dat gaat de politie onderzoeken, naar aanleiding van een tip.

De aanwijzing kwam afgelopen weekeinde binnen bij Louise Jonkman, Loes’ dochter die zaterdag in deze krant over haar verdwijning vertelde. Loes de Groot uit Eibergen liep op zondag 2 september weg uit ziekenhuis MST in Enschede, sindsdien ontbreekt van haar elk spoor.

Naar aanleiding van de media-aandacht meldde zich een vrouw bij Jonkman. Ze beweert Loes te hebben gezien op een terras in het midden van het land. De politie gaat de zaak onderzoeken, zegt Louise Jonkman. Ze is blij met de tip, al koestert ze niet echt veel hoop. „Ik sprak net mijn zus. Zij vond het onlogisch klinken. Dat vind ik ook, maar: er is zoveel onlogisch. Ze is al meer dan vijf maanden weg, dat is ook onlogisch.”

Berry Nieland, coördinator vermiste personen bij de politie, laat weten dat de tip wordt onderzocht. Louise Jonkman wacht de uitkomsten af, net zoals ze doet met het onderzoek naar tips uit Haarlem; twee mensen gaven eerder al aan Loes daar onlangs te hebben gezien. De politie wacht nog op camerabeelden die dat moeten bewijzen.