Een sculptuur van Helga Kock am Brink is de prijs die de winnaar van de Wilminkprijs op 3 april ontvang
Volledig scherm
Een sculptuur van Helga Kock am Brink is de prijs die de winnaar van de Wilminkprijs op 3 april ontvang © Wilminktheater

Vier nominaties voor Wilminkprijs, uitreiking op 3 april

ENSCHEDE - Jan Groenteman, Jurrian van Dongen en het trio Rob Janssen, Gijs Pouwels en Adriaan van de Polder zijn de genomineerden voor de Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied van 2023. De prijsuitreiking vindt plaats op maandag 3 april in het Muziekcentrum Enschede.

 1. ‘Het risico van de zelfscankassa hebben supermarkten bewust genomen’
  PREMIUM
  LEZERSPANEL

  ‘Het risico van de zelfscank­as­sa hebben supermark­ten bewust genomen’

  Supermarkten luiden de noodklok: klanten stelen steeds meer uit de supermarkt. Per winkel verdween er vorig jaar gemiddeld 66.300 euro aan producten, meldde de branche recent. Dat is zo’n 20.000 euro meer dan een jaar eerder. Komt door de zelfscankassa, beweerde een Almelose bedrijfsleider van een super eerder dit voorjaar. ‘Die is zeer diefstalgevoelig.’ Wat vindt het lezerspanel van de stelling: Supermarkten moeten niet klagen. Laat ze eerst eens de prijsverhogingen beteugelen in plaats van klanten in een kwaad daglicht te stellen.
  Boekelo, Enschede
 2. Henk viel in 1944 als een blok voor de schoonheid van Lammy, nu zijn ze 75 jaar getrouwd
  PREMIUM

  Henk viel in 1944 als een blok voor de schoonheid van Lammy, nu zijn ze 75 jaar getrouwd

  Het is 1944, oorlog. Voor tieners in Veendam is ‘heen en weer lopen op de Kerkstraat’ hun enige vertier. De meisjes aan de ene kant, de jongens aan de andere. En maar kijken. Henk Mulder smelt als hij een meisje ziet met een lief gezicht en lang, zwart haar. „Ik vond het een schoonheid.” Dat is Lammy Weij, uit het aangrenzende dorp Wildervank. Hij stapt op haar af en laat haar niet meer gaan.
  Enschede