Volledig scherm
De auto van waaruit Schol beschoten werd. © Opsporing Verzocht

Vier tips over vluchtauto schutters advocaat Schol

update | videoENSCHEDE - De auto van waaruit advocaat Philippe Schol woensdag beschoten is, staat op beeld. Het tv-programma Opsporing Verzocht toonde dinsdagavond beelden van de zilvergrijze Volkswagen Polo. In de studio kwamen tijdens en na de uitzending vier tips binnen. 

Op de beelden is de sportieve, zilvergrijze Volkswagen Polo te zien die met een open raam wordt gefilmd op de Kurfürstenstraße, niet ver van de plek waar de advocaat werd beschoten. Opvallend aan de auto zijn verder de zwarte sportvelgen. Over de aard van de tips kon Chantal Westerhoff van de politie nog geen mededelingen doen. De politie hoopt ook via M en het Team Criminele Inlichtingen (TCI) op nog meer tips. 

Ontslagen uit het ziekenhuis

De politie wil weten of er mensen zijn die de auto hebben zien rijden in de dagen voor of direct na de schietpartij. Ook wil ze weten waar de auto nu is. De 43-jarige Schol is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis, meldt de Duitse officier van justitie Martin Botzenhardt desgevraagd.

Schol maakt het naar omstandigheden goed. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Botzenhardt kan ook geen uitspraken doen over de voorgang van het onderzoek en of er verdachten in beeld zijn.

Nederlands kenteken

Schol werd vorige week woensdagochtend beschoten vlak bij zijn woning aan de Losserstraße in Gronau. Het slachtoffer liep met zijn hond op straat, toen hij vanuit de VW Polo werd beschoten. Het voertuig had een Nederlands kenteken.

De neergeschoten advocaat trad veel op als curator in faillissementen en werd volgens betrouwbare bronnen al geruime tijd ernstig bedreigd. Hij kreeg al enige tijd persoonsbeveiliging. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de beschieting en een van de faillissementen die Schol afhandelde.

Bekijk hieronder beelden die we vlak na de aanslag maakten: