Volledig scherm
PREMIUM
Vincent Kiers (29) uit Enschede is een van de jongeren met een lichte verstandelijke beperking die centraal staat in het programma Net ff Anders. © KRO-NCRV / Linelle Deunk

Vincent uit Enschede gaat op zoek naar een maatje in tv-programma Net ff Anders

ENSCHEDE - In de serie Net ff Anders van de KRO-NCRV volgt presentatrice Marlijn Weerdenburg zes jongeren met een lichte verstandelijke beperking op weg naar een zelfstandig leven. Een van hen is de 29-jarige Vincent Kiers uit Enschede. Zijn missie in de serie? Het vinden van een maatje om af en toe mee te zwemmen.

De opnames zijn alweer een tijdje geleden, maar Vincent wil nog steeds niks vertellen over de afloop van zijn deelname aan het televisieprogramma. „Jullie moeten zelf maar kijken”, zegt hij. „Maar het was heel bijzonder om mee te mogen doen. Marlijn is een superlieve vrouw en ook de andere vijf deelnemers waren top. We hebben zelfs een WhatsAppgroepje samen.”

  1. OvJ houdt Enschedees duo verantwoordelijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    OvJ houdt Enschedees duo verantwoor­de­lijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    ENSCHEDE/ALMELO - Als het aan officier van justitie Alrik Nettenbreijers ligt, veroordeelt de rechtbank in Almelo Hans Q. (51) en Dominic S. (56) uit Enschede tot werkstraffen van 120 uur voor hun rol in de dood van de 15-jarige Maykel uit Enschede. De leerling van het Bonhoeffer College kwam op 22 juni 2017 om het leven nadat hij in de Enschedese Binnenhaven van een schip viel en vast kwam te zitten tussen de boeg en steiger.