Voetbalclub Rigtersbleek laat zelf processierupsen weghalen: alle bomen komen aan bod

VideoENSCHEDE - Bij duizenden bevolken de rupsen de eiken rondom de velden van vv Rigtersbleek. De voetbalclub schakelde op eigen kosten een bedrijf in om de nesten te verwijderen.

Een groot deel van het werk is inmiddels verricht. Enkel een deel van de eikenprocessierupsen in de kruinen en toppen van de bomen, moet nog worden opgezogen vanuit een hoogwerker. 

Alle bomen op het sportpark komen aan bod. De klus duurt de hele week. Het kost de voetbalclub zo’n 5000 euro. „We werken natuurlijk met vrijwilligers en zijn afhankelijk van inkomsten als contributies en kantineomzet. We hadden dat geld liever anders besteed”, zegt voorzitter Sara Nijenhuis van vv Rigtersbleek. 

Volledig scherm
© Still Video

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Ei van Eelco
    PREMIUM

    Ei van Eelco

    Het is om en nabij 1984 als de ondergang van de textielindustrie Enschede in een bodemloze financiële put heeft geworpen. De stad heeft een Artikel 12-status. Ze is failliet. Er is zelfs geen geld voor wat speeltoestellen voor kinderen. Wel voor een kunstwerk bij het stadhuis. ‘Veur dat lilleke ei’, bijt Doortje Pril, een goedgebekte Enschedese, uit onvrede en uit burgerlijke ongehoorzaamheid bij een vergadering burgemeester Ko Wierenga toe vanaf de tribune. Zo kwam de waterpartij Ei van Ko aan zijn naam. Toepasselijk, met de kennis van nu. Mede dankzij de vindingrijkheid van de toenmalige burgervader klauterde Enschede uit de afgrond. Wierenga bezat het Ei van Columbus.