Volkszanger Dennis uit Enschede gaat tien jaar na zijn eerste single voor een doorbraak

VideoENSCHEDE - Hoe mooi zou het zijn om nog eens voor een bomvolle Oude Markt op te treden? De Enschedese volkszanger Dennis van Dijkhuizen (42) gooit het tien jaar na zijn eerst single over een andere boeg, in de hoop op die grote doorbraak.

Vrij zijn. Zo heet de nieuwe single waarmee Dennis van Dijkhuizen de Hollandse hitlijsten wil bestormen. De eerste voortekenen zijn hoopvol: op RadioNL is het nummer opgenomen in de Hollandse Nieuwe „Dat betekent dat het nummer de hele week extra vaak wordt gedraaid. Essentieel voor de bekendheid, zeker bij zo’n grote landelijke zender”, zegt Van Dijkhuizen. Bij TV Oranje, een andere voortrekker van het levenslied, komt de Enschedeër direct de top 30 binnen. Een uitverkiezing in de hitlijst van Sterren.nl van de TROS zou de kers op de taart zijn. Maar dat is nog even afwachten.

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.