Volkszanger Dennis uit Enschede gaat tien jaar na zijn eerste single voor een doorbraak

VideoENSCHEDE - Hoe mooi zou het zijn om nog eens voor een bomvolle Oude Markt op te treden? De Enschedese volkszanger Dennis van Dijkhuizen (42) gooit het tien jaar na zijn eerst single over een andere boeg, in de hoop op die grote doorbraak.

Vrij zijn. Zo heet de nieuwe single waarmee Dennis van Dijkhuizen de Hollandse hitlijsten wil bestormen. De eerste voortekenen zijn hoopvol: op RadioNL is het nummer opgenomen in de Hollandse Nieuwe „Dat betekent dat het nummer de hele week extra vaak wordt gedraaid. Essentieel voor de bekendheid, zeker bij zo’n grote landelijke zender”, zegt Van Dijkhuizen. Bij TV Oranje, een andere voortrekker van het levenslied, komt de Enschedeër direct de top 30 binnen. Een uitverkiezing in de hitlijst van Sterren.nl van de TROS zou de kers op de taart zijn. Maar dat is nog even afwachten.

  1. Twentse wethouders in actie voor jeugdzorg: zó hoog is de nood

    Twentse wethouders in actie voor jeugdzorg: zó hoog is de nood

    Zes wethouders uit Twente en in totaal 150 wethouders uit heel Nederland trokken maandagochtend naar Den Haag voor het Tweede Kamer-debat over de jeugdzorgbegroting. Vrijwel alle Nederlandse gemeenten gaan gebukt onder de hoge kosten van jeugdzorg en het in hun ogen te lage budget dat ze daarvoor vanuit Den Haag krijgen. Onder de wethouders ook de Enschedese wethouder Eelco Eerenberg. „Het probleem wordt eindelijk erkend.”