Rijksmuseum Twenthe in Enschede
Volledig scherm
PREMIUM
Rijksmuseum Twenthe in Enschede © Carlo ter Ellen DTCT

Vraagtekens rond miljoenenhack Rijksmuseum Twenthe: ‘Drama voor twee partijen’

ENSCHEDE - Deskundigen vragen zich nog steeds af wat er precies mis is gegaan rond de aankoop van een schilderij van de Engelse landschapsschilder John Constable door het Rijksmuseum Twenthe. „In de wereld van de kunst is dit nog nooit vertoond.”

 1. Hoe doe je als verslaggever je werk tussen relschoppers & ME?
  PREMIUM
  geachte lezer

  Hoe doe je als verslagge­ver je werk tussen relschop­pers & ME?

  Het liep met een sisser af, maar het was een onrustige avond in de binnenstad van Enschede afgelopen zondag. Onruststokers riepen op sociale media op tot een protest. Met de grimmige beelden uit Rotterdam van de avond ervoor en de avondklokrellen nog vers in het geheugen, was Enschede gewaarschuwd. Door een noodbevel en de inzet van veel politie en ME, was de situatie snel onder controle. Hoe dat ging, ondervond Lucien Baard, onze verslaggever ter plaatse, aan den lijve.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  8

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?