Vrouw pleegt twee hondsbrutale diefstallen op één dag in Enschedese binnenstad

VideoENSCHEDE - Een hondsbrutale dievegge heeft op zaterdag 13 juli twee keer toegeslagen in de Enschedese binnenstad. In het NPO1-programma Opsporing Verzocht waren dinsdagavond beelden van de diefstallen te zien. 

Het gaat om diefstallen bij Apple-winkel Xando in winkelcentrum De Klanderij en ijssalon Talamini aan de Marktstraat. De vrouw, die samen met een vermoedelijk minderjarige jongen op pad was, maakte honderden euro’s en een gloednieuwe smartphone buit. 

Truck

Het is op zaterdag 13 juli behoorlijk druk bij de ijssalon aan de Marktstraat, die door een Italiaanse vakjury werd bekroond met een internationale prijs voor het lekkerste ijs. Rond 19.00 uur wil de vrouw muntgeld wisselen voor papiergeld: een truck om in de buurt van het laatje met de bedrijfsportemonnee te komen.

Ze houdt het laatje minutenlang in de gaten. Terwijl haar metgezel een ijsje bestelt bij een medewerker, ziet ze haar kans schoon. Schaamteloos pakt ze de portemonnee en werkt ze de buit van een paar honderd euro weg. Nonchalant en ongezien loopt ze naar buiten. De medewerkers verklaren later dat ze niet in de gaten hadden dat de vrouw iets van plan was. 

Lees verder onder de foto.

Diefstal bij Talamini.
Volledig scherm
Diefstal bij Talamini. © Videostill Opsporing Verzocht

In één greep

Nadat Talami aangifte doet van de diefstal, blijkt dat de vrouw die dag niet één, maar twee keer toesloeg in de Enschedese binnenstad. In winkelcentrum De Klanderij loopt ze rond 16.00 uur de Apple-winkel Xando binnen. Daar weet ze in één greep een rode iPhone vanachter de toonbank weg te gissen. Een winkelmedewerker staat met een klant op nog geen vijf meter afstand, maar heeft niets door. De grijpgrage vrouw stopt de smartphone met een waarde van 900 euro onopvallend weg, waarna ze met de jongen de winkel uitloopt. 

Tips

Met aandacht in het tv-programma hoopt de politie met personen die meer weten of gezien hebben in contact te komen. Tips doorgeven kan via onderstaande (gratis) nummers.

Politie Opsporingstiplijn: 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000

Diefstal bij Xando
Volledig scherm
Diefstal bij Xando © Videostill Opsporing Verzocht