Theo Bovens (links) met minister Kajsa Ollongren.
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Bovens (links) met minister Kajsa Ollongren. © ANP

Waarnemend burgemeester Theo Bovens voelt zich geen pensionado: ‘Ik hoop nog iets te betekenen voor Enschede’

ENSCHEDE - Theo Bovens, de waarnemend burgemeester die op 2 oktober aantreedt, denkt Enschede gewoon gezagvol te kunnen besturen. De affaire die in Limburg leidde tot zijn zelfgekozen vertrek als gouverneur doet daar niets aan af. „Die zaak ging niet over mij”, zegt de bestuurder die ‘enorm uitkijkt’ naar zijn tijdelijke baan.

 1. Hoe Cumali A. al 17 jaar uit handen van justitie blijft na het wurgen van zijn nichtje in Enschede
  PREMIUM

  Hoe Cumali A. al 17 jaar uit handen van justitie blijft na het wurgen van zijn nichtje in Enschede

  Cumali A. uit Steenwijk wurgde in 2004 zijn nichtje Denise Celik in Enschede, vluchtte naar zijn ‘tweede thuis’ Turkije en werd bij verstek in Nederland veroordeeld tot tien jaar cel. Inmenging van het Ministerie van Justitie en Veiligheid ten spijt, is A. nog altijd niet gepakt. Terwijl de politie precies weet waar de veroordeelde is. Hoe kan dat? En hoe leg je dat uit aan Heike Celik, de wanhopige moeder van Denise? ,,Ik hoop dat hij in de hel belandt.”
 2. Hardwerkende tapijtenlegger uit Enschede dupe van criminele handel en wandel van zoonlief
  PREMIUM

  Hardwerken­de tapijten­leg­ger uit Enschede dupe van criminele handel en wandel van zoonlief

  ENSCHEDE - Het heeft er alle schijn van dat K. (26) uit Enschede het goedlopende bedrijf van zijn vader heeft misbruikt voor de opslag en handel in harddrugs en het verstoppen van een geladen pistool. Het Openbaar Ministerie (OM) kan de handel in drugs niet bewijzen, maar wil wel dat de zoon wordt veroordeeld voor het in bezit hebben van een grote hoeveelheid cocaïne en heroïne en een pistool in het kantoor van de Couponhal in Enschede.