Warme hap en wat welzijn door het open raam van Martin uit Enschede

VideoENSCHEDE - Dit is Martin. Hij drinkt iedere dag z’n biertje, zoals hij dat zelf zegt. Voor de coronacrisis kreeg hij dagbesteding bij de Forelderij van welzijnsorganisatie Surplus in Usselo. Nu zit hij thuis. Om te voorkomen dat het misgaat, is er voor mensen zoals Martin een nieuwe maaltijdservice.

Zijn woonkamerraam staat open, de muziek lekker hard. „Kom derin!” Judith Rouwenhorst schudt haar hoofd. „Nee, nee Martin. Ik mag niet naar binnen.” Hij heeft zich verheugd op de komst van zijn begeleider en opent de voordeur. „Ik moet anderhalve meter afstand van je houden”, zegt ze. De teleurstelling is van zijn gezicht te lezen. „Ah nee…”

 1. Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’
  PREMIUM

  Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’

  ENSCHEDE/ALMELO - Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M.. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
 2. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

  Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

  ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.