Volledig scherm
© Frans Nikkels

Weekend in Enschede: Remember the Time, wigbold-wandeling en markt in bos

ENSCHEDE - Wat kun je doen in Enschede dit weekend? We hebben weer een aantal tips voor je op een rij gezet. Fijn weekend!

Remember the Time

Op de Oude Markt is zaterdagavond Remember the Time, een extra editie van de Grolsch Summer Sounds. De gratis avond brengt van 19.00 tot 01.00 uur een combinatie van oude en nieuwe R&B en hiphop met dans en percussie-acts. De line-up bestaat uit Rugged, Habama Brothers, Rob Manga en Remember The Time.

Orgelconcert

Ook deze zomer zijn er weer concerten op het monumentale Lambertus van Damorgel in de Grote Kerk. Deze zaterdag om 16.00 uur speelt violist Frans van Schoonhoven, met Gijs van Schoonhoven op het orgel. Frans heeft zijn roots in Enschede. Tegenwoordig heeft hij een baan aan de Deutsche Oper in Berlijn. Toegang is gratis.

Platenbeurs

Voor liefhebbers van zon, koffie, vinyl, cd’s en goede muziek is er zaterdag de ‘Kleine Enschedese platenbeurs’. Vanaf 11.00 uur is er weer een platenbeurs op het plein bij Stoet, naast de bibliotheek. Er staan diverse handelaren met hun oude cd’s en lp’s.

ZomerVISkaravaan

Bij de vijver aan de Rerinklanden wordt zaterdag een visdag gehouden voor kinderen tot 14 jaar. De dag is onderdeel van de ZomerVISkaravaan en wordt gehouden in samenwerking met hengelsportvereniging VIOS. Het evenement is van 10.00 tot 16.00 uur, deelname is gratis. De organisatie zorgt voor hengels, aas en voer. Ook is er gratis drinken. Een lunch moet je wel zelf meenemen. Aanmelden kan nog via de website www.stekkie.nl

Markt in het Bos

Op het terrein van Hotel Bad Boekelo is zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur een ‘Markt in het Bos’. Er staan kramen aan de achterzijde van het hotel, rond de vijver, bij de terrassen en onder de kolossale bomen. Er worden nieuwe spullen verkocht, maar ook oude gebruikte artikelen.

Wigbold-wandeling

Altijd al willen weten wat het wigbold van Enschede eigenlijk is? Wandel dan mee met de gidsen van de Stichting Historische Sociëteit Enschede-Lonneker (SHSEL). De wandeling begint zondag om 10.30 uur en duurt zo’n 2,5 uur (5km). Deelname kost 5 euro en is inclusief het boekje en een drankje na afloop. Wie mee wil, kan zich per e-mail aanmelden via loakstenencom@shsel.nl en krijgt dan de startplaats te horen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede