Volledig scherm
PREMIUM
Hoogleraar watermanagement Arjen Hoekstra © Carlo ter Ellen DTCT

Wereldwijd onderzoek van UT-leraar Arjen Hoekstra moet ons doen nadenken over water en land

ENSCHEDE - Met 2,5 miljoen euro aan Europees onderzoeksgeld gaat UT-hoogleraar Arjen Hoekstra een wereldwijd onderzoek doen naar het land- en watergebruik dat nodig is voor de voedsel- en energievoorziening. „Niemand is echt duurzaam, ook ik niet.”

Op de karaf op zijn bureau staat, met stift en in grote letters geschreven wat erin mag: water. Bovenop de kasten staan flesjes water strak in het gelid, uit alle windstreken nam Arjen Hoekstra (51) ze mee. Met verzamelen is hij echter gestopt. „Al dat plastic, daar ben ik geen fan van.”

  1. Kloppenborg overleden: vuurwerkramp bleef de klusjesman achtervolgen

    Kloppen­borg overleden: vuurwerk­ramp bleef de klusjesman achtervol­gen

    ENSCHEDE - Na een kort ziekbed is eerder deze maand Enschedeër Hennie Kloppenborg op 75-jarige leeftijd overleden. Zijn naam is voor altijd verbonden aan de vuurwerkramp. Kloppenborg was tijdens de ramp de klusjesman van het ontplofte bedrijf S.E. Fireworks. Na de ramp heeft hij getracht zo anoniem mogelijk zijn leven op te pakken. Gedurende lange tijd verbleef hij op een camping bij Buurse. Hij heeft nooit meer willen spreken over die zwarte 13 mei 2000, toen 23 mensen de dood vonden.