Renate van Stigt op het balkon van haar appartement op 19 hoog, dat niet te huur is.
Volledig scherm
PREMIUM
Renate van Stigt op het balkon van haar appartement op 19 hoog, dat niet te huur is. © Annina Romita

Woning van Enschedese ‘te huur’ in nepadvertentie: ‘Oplichters worden steeds geslepener’

ENSCHEDE - De buurvrouw aan de deur. ‘Je hebt op internet je huis te huur staan en een vriendin van mij heeft belangstelling. Kan ze langskomen?’ De Enschedese Renate van Stigt staat met haar oren te klapperen. Haar huis is helemaal niet te huur.

Het appartement van Van Stigt staat op rooming.nl en wordt aangeboden door een zekere Jennifer. Een prachtig appartement voor maar 550 euro per maand in hartje Enschede.  Met een uitzicht… In de enige wolkenkrabber van de stad. Zo’n plek waar op een mooie dag de ondergaande zon een fabelachtig schilderij tovert voor je ramen. Je ziet prachtige foto’s van de woonkamer. De badkamer. De kamer waar het echtpaar slaapt. De slaapkamers van Renate’s kinderen…

 1. Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’
  PREMIUM

  Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’

  ENSCHEDE/ALMELO - Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M.. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
 2. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

  Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

  ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.