Rob van Duijl (rechts) zijn vrouw en dochter Liset op de Usseler begraafplaats bij het graf waar hun dochter en zus Sandra ligt begraven.
Volledig scherm
PREMIUM
Rob van Duijl (rechts) zijn vrouw en dochter Liset op de Usseler begraafplaats bij het graf waar hun dochter en zus Sandra ligt begraven. © Cees Elzenga / hetoog.nl

Zes jaar na moord op Sandra (18) uit Enschede is Thijs weer vrij man: 'Dit komt veel te vroeg’

ENSCHEDE - Zes jaar na de moord op Sandra van Duijl uit Enschede is Thijs (26) weer een vrij man. Hij zat twee jaar detentie uit, doorliep jeugd-tbs en mag laten zien dat hij een ‘goed lid van de samenleving’ kan zijn. Maar voor de familie van Sandra komt dat veel te vroeg. Was zijn straf wel echt een straf? „Zijn tijd stond niet stil, de onze wel.”

 1. Straf voor ‘grievende’ Enschedese advocaat die in privézaak justitie de mantel uit veegt
  PREMIUM

  Straf voor ‘grievende’ Enschedese advocaat die in privézaak justitie de mantel uit veegt

  ENSCHEDE - De raad van discipline heeft de Enschedese advocaat Jérôme de Jong van Lier een voorwaardelijke schorsing opgelegd van twee weken. Hij liet zich ‘grievend en beledigend uit over de politie, het openbaar ministerie (OM) en de rechterlijke macht’, vindt de raad. Hoewel De Jong van Lier dat deed in een privézaak bij de kantonrechter - en niet in zijn hoedanigheid als advocaat - vinden de tuchtrechters zijn gedrag ‘zeer laakbaar’.
 2. Dit verlaten gebouw maakt straks muziek: Oude drukpershal in Enschede wordt één groot orkest met bijzondere muzikanten
  PREMIUM

  Dit verlaten gebouw maakt straks muziek: Oude drukpers­hal in Enschede wordt één groot orkest met bijzondere muzikanten

  ENSCHEDE - De staalconstructie is een drumstel, uit de muren klinken strijkers, een kroonluchter wordt een xylofoon en de lampjes zingen. Waar eens een immense drukpers zorgde dat de krant dagelijks op de deurmat kwam, klinkt straks een live-orkest met bijzondere muzikanten. Daniel Maalman tovert de geluiden van het verleden uit een iconisch gebouw aan de Getfertsingel.
 3. Afghanistan-veteranen komen bij elkaar in Enschede: ‘We hebben de ellende én hoop geproefd’
  PREMIUM

  Afghanis­tan-veteranen komen bij elkaar in Enschede: ‘We hebben de ellende én hoop geproefd’

  ENSCHEDE - In no-time braken de Taliban alles af wat waardevol is. De beelden uit Afghanistan komen hard binnen bij John de Jong, een veteraan uit Enschede die meehielp aan het herstel van vrede en democratie in het verscheurde land. Nu die verworvenheden aan scherven liggen, neemt hij met twee makkers het initiatief voor een bijeenkomst voor Afghanistan-veteranen, deze vrijdagavond op de vliegbasis. „We willen gevoelens delen.”