Het pand van het failliete NetzoDruk aan het Capitool staat sinds kort te koop.
Volledig scherm
Het pand van het failliete NetzoDruk aan het Capitool staat sinds kort te koop. © Gerben Kuitert

Zes kandidaten doorstart failliet NetzoDruk in Enschede

ENSCHEDE - Er meldden zich zes overnamekandidaten voor de digitale drukkerij NetzoDruk in Enschede. NetzoDruk werd woensdag op eigen verzoek failliet verklaard door de Almelose rechtbank. Het bedrijf kon niet meer aan z’n betalingsverplichtingen voldoen.

Volgens curator Philippe Schol moet er maandag meer zicht zijn op een doorstart. „Dat moet snel, anders lopen  klanten weg.” De elf resterende personeelsleden werken nu bestaande orders af. Recent moesten er zeven vertrekken door een reorganisatie. Dat zes partijen serieuze interesse tonen is opmerkelijk. Onlangs ging Verhaag Drukkerij in Oldenzaal failliet en meldde zich niemand voor een doorstart.

Reorganisatie 

NetzoDruk bestond vijftien jaar, maar slaagde er ook na een reorganisatie niet in op de been te blijven. Een crediteurenakkoord waarbij de schuldeisers een klein deel van hun vordering betaald zouden krijgen mislukte. De partij die onder voorbehoud bereid was om die overeenkomst te financieren trok zich terug.

NetzoDruk was in 2004 de eerste digitale drukkerij in Twente en draaide de eerste jaren dan ook goed, maar kreeg in de loop der jaren veel concurrentie. Er waren vroeger nevenvestigingen in Groningen, Zwolle, Apeldoorn en Gorinchem. 

Gefuseerd of verkocht

Op de vestiging Groningen na, die nog niet failliet is, zijn die andere bedrijven in de loop der jaren gefuseerd of verkocht. Vorig jaar oktober werd NetzoDruk door de oprichters, de broers Henry en Jeroen Ipskamp, verkocht aan Martin Damhuis en Roy van Baal. Er werkten toen nog 25 mensen. Het bedrijfspand aan het Capitool in Enschede staat inmiddels te koop.