Volledig scherm
© Cees Elzenga / hetoog.nl

Zo doet u mee met het onderzoek van de UT en Tubantia naar eenzaamheid

Beschrijf hoe ouderen kunnen leven zonder eenzaamheid. Hoe zou u ouderen met hun dilemma’s kunnen helpen? Welke technologieën, welke diensten kunnen helpen?

De reactie mag in elke vorm: een verhaal, puntsgewijs, een hartenkreet, een tekening, een strip, een video, een vlog. Het mag realistisch zijn, een ervaring, maar best ook een beetje futuristisch en experimenteel.

Hoe kunt u meedoen?

Geeft uiterlijk vrijdag 5 juni uw reactie:

- per post naar Project Neenzaam, Universiteit Twente, Postbus 217 ,7500 AE Enschede

- per e-mail naar neenzaam@utwente.nl

- Of vul meteen online een formulier in

http://tubantia.nl/neenzaam

Laat ons dit weten:

Vermeldt voornaam, geslacht en leeftijd. Als u het goed vindt voor een aanvullende vraag te worden benaderd door de onderzoekers of een journalist, vermeldt dan uw telefoonnummer en/of mailadres.

Wat doen we met de reacties?

Alle inzendingen worden gelezen en voor het onderzoek gebruikt. De onderzoekers zullen erover rapporteren. Daarnaast willen we een e-book uitbrengen met een geanonimiseerde selectie ervan. Tubantia zal ze verwerken in een of meer publicaties.

Wat is ons doel?

We bekijken hoe we de reacties kunnen gebruiken voor de seniorenflat in Enschede, de Boodschappenplusbus van het Ouderenfonds en voor contacten tussen paren die vanwege een ziekenhuisopname van elkaar worden gescheiden. En we gebruiken ze om te bepalen wat we de komende vier jaar gaan bouwen voor het Europese Pharaon-project, dat erom draait ouderen betrokken te houden.

We gaan zorgvuldig met uw reacties

Uw reacties bewaren we geanonimiseerd voor de duur van Pharaon (4 jaar) op een beveiligde server op de UT.

Alleen de onderzoekers en de journalisten Frank Timmers en Paul Berkhout van Tubantia hebben toegang tot de reacties.

Zaterdag 30 mei brengen we in de krant en op de website van Tubantia een nieuwe reportage en een tussenstand. Voor vragen kunt u contact opnemen met projectleider Femke Nijboer via neenzaam@utwente.nl