Volledig scherm

'Bijzonder bokbier op bierige zondagmiddag'

NIJMEGEN - Wordt het een Shut the Bock Up, een Sexy motherbocker of toch liever Oma's pruim? Liefhebbers van bokbier kunnen zondag hun hart ophalen tijdens de Bokbierdag in Nijmegen.

Sinds 2009 organiseren Café Samson, café de MUG, de Opera en café de Deut de bierfeesten in Nijmegen. De Bokbierdag is daar onderdeel van.

Proeven
"We schenken in kleine glaasjes. Het gaat om het proeven, niet om het het zuipen", zegt Bram Lelieveld van café de Deut. "Eigenlijk is het een verkapte kleine kroegentocht. Je bepaalt zelf waar je begint. Bij het eerste café koop je een kaartje dat je vervolgens laat volstempelen. Uiteindelijk eindig je met een bijzonder bokbier naar keuze in je café naar keuze. Zo heb je een hele bierige zondagmiddag."

125 bokbieren
Op de vraag welke bokbieren mogen bezoekers echt niet mogen missen, kan Lelieveld nog geen antwoord geven. "Er worden deze herfst in Nederland 125 verschillende bokbieren gebrouwen. We schenken er zondag 24, waarvan het gros pas net op de markt is. Ik kan nog geen goed advies geven omdat ik de helft nog niet heb geproefd."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.